Mindfulness & Beeldend Stiltedag

Op deze dag beperken we het spreken, we vertragen en verstillen. Stil staan en stil Zijn nodigt uit tot helder open waarnemen van wat er leeft in jou en in de wereld om je heen. De verbinding met jezelf en met de wereld om je heen wordt voelbaar.

We hebben twee prachtige, inspirerende ruimtes tot onze beschikking, een ruimte voor de meditaties en een sfeervol atelier voor het beeldend bezig zijn. Hier zullen we afwisselend mediteren en werken met beeldende materialen. Het ‘niet doen’ en ‘doen vanuit Zijn’ worden zo afwisselend beleefd. Naast ontspanning en helderheid kun je bijvoorbeeld ook onrust of verveling gaan voelen. Dit alles is een onderdeel van het oefenen in aanwezig zijn bij alles wat zich aandient.

De meditatieve werkvormen die we aanbieden zoals zitmeditatie en bewegingsmeditatie komen voort uit de mindfulnesstraining. Deze meditaties worden afgewisseld met beeldende activiteiten. De sobere en rustige beeldende werkvormen worden stapsgewijs aangeboden. Ze gaan niet zozeer over het maken van mooie producten maar nodigen uit tot openen van de zintuigen, tot aanwezig zijn bij wat plaats vindt in het materiaal, tot meebewegen en bewogen worden door kleuren vormen en lijnen. Zo beleef je tijdens de oefeningen de rijkdom van ieder nieuw moment.

Begeleiding:       Marijke Kremers & Esther Krul
Datum:                   informatie volgt